Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ANIVERSARE – 19 iunie 1904 – 19 iunie 2024 – împlinirea a 120 de ani de existență a Muzeelor din Baia Mare

Publicat cu

pe

Miercuri, 19 iunie, sunt sărbătoriți 120 de ani de la înființarea Muzeului Orășenesc Baia Mare, ”strămoș” atât al Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, cât și al celorlalte muzee-surori din oraș.

”Muzeul Orășenesc Baia Mare a fost fondat prin viziunea și la inițiativa remarcabilului om de ştiinţă și istoric Dr. Schönherr Gyula (1864-1908). Insistenţele sale în problematica înfiinţării şi apoi a descentralizării muzeeelor au dat roade în oraşul Baia Mare: în anul 1904, 19 iunie, deschizându-se pentru public Muzeul Orăşenesc Baia Mare. Este perioada în care, deja cunoscutul savant are nu numai o strălucită activitate academică, ci participă şi la conturarea unei legislaţii corespunzătoare pentru ocrotirea şi clasificarea tuturor mărturiilor istorice.

Cu această ocazie vă anunțăm și că în decursul anului vom organiza o serie de evenimente culturale prin care celebrăm împlinirea celor 120 de ani de existență muzeală la Baia Mare. Vă mulțumim pentru susținerea voastră! La mulți ani, muzee!”, transmite Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate