Connect with us

MOZAIC

ANIVERSARE – Albă ca Zăpada împlineşte 86 de ani

Publicat cu

pe

La data de 4 februarie 1938, era lansat în cinematografe filmul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, produs de compania Walt Disney. Acesta a reprezentat primul lungmetraj muzical de desene animate și a avut un impact cultural semnificativ.

Fiind încântător pentru întreaga lume, filmul a devenit cel mai profitabil desen animat din toate timpurile, câștigând premii prestigioase și ocupând prima poziție în Top 10 al celor mai bune filme de animație.

Trailer-ul original al filmului, intitulat „Snow White and the Seven Dwarfs”, proclama: „Priviți ce a creat geniul lui Walt Disney în primul său lungmetraj!”

Walt Disney a avut curajul să transforme povestea Fraților Grimm în subiectul primului lungmetraj muzical de desene animate, idee care inițial a fost privită cu neîncredere. Cei care se opuneau producției, inclusiv soția sa Lillian, îl avertizau că publicul, mai ales adulții, nu va avea răbdare să urmărească un film atât de lung cu pitici. Cu toate acestea, Disney a luat riscul, împrumutând un milion și jumătate de dolari pentru a realiza filmul.

Premiera filmului, care a avut loc la Carthay Circle Theater la 21 decembrie 1937, unul dintre cele mai celebre cinematografe din epoca de aur a Hollywood-ului, a fost primită cu ovații în picioare din partea publicului. Criticii au fost în mare parte unanimi în admirația lor pentru „Snow White”. Charlie Chaplin, care a asistat la premieră, a declarat pentru ziarul Los Angeles Times că filmul a depășit toate așteptările, afirmând că Disney a creat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

Începând cu 4 februarie 1938, filmul a fost distribuit în toate cinematografele din Statele Unite, realizând rapid încasări de peste 8 milioane de dolari, o sumă enormă în perioada Marii Crize Economice, constituind cel mai mare succes financiar înregistrat vreodată de un film.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate