Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ANOMALIE – Un elev din Baia Mare a participat la olimpiada de Latină, după două procese în instanță

Publicat cu

pe

Un elev de clasa VIII-a din Baia Mare a ajuns să participe la olimpiada de Latină dedicată clasei a X-a după ce în 2023 i-a fost interzis prin regulament, iar anul acesta a trebuit să treacă prin două procese de judecată cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș.

„Cazul tânărului din Baia Mare a ajuns în atenția publică după ce Ministerul Educației (MEd) a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu un avertisment pe 1 februarie anul acesta: în 2023, când era clasa a VII-a, elevul din județul Maramureș nu a fost lăsat să participe la etapa județeană a Olimpiadei de limbi clasice – latină la nivelul clasei a X-a.

Elevul urma să nu fie lăsat să participe la clasa a X-a nici anul acesta. Părinții lui au depus în luna februarie, după publicarea calendarelor competițiilor școlare din acest an, o solicitare la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) pentru a-i fi permis să participe la un nivel avansat. Cererea le-a fost însă respinsă de ISJ Maramureș”, scrie edupedu.ro.

În aceste condiții, la finalul lunii februarie, părinții elevului au început un proces în instanță împotriva Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș. Pe 6 martie instanța de judecată – Tribunalul Baia Mare s-a pronunțat favorabil în procesul lor și a admis cererea de a participa la o clasă superioară.

Citește mai multe amănunte legate de acest caz pee edupedu.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo