Connect with us

MOZAIC

ANULAT! – „dearMoon”, anulată de miliardarul japonez Maezawa

Publicat cu

pe

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anulat misiunea „dearMoon,” care urma să fie primul zbor privat în jurul Lunii, informează AFP. Inițial, echipa planificase să efectueze zborul circumlunar cu celebrități la bord până la sfârșitul anului trecut, dar acest lucru a devenit „irealizabil,” a explicat misiunea într-un comunicat pe site-ul său.

„Fără o certitudine a programului pe termen scurt, Maezawa a luat cu inima strânsă decizia inevitabilă de a anula proiectul,” se arată în comunicat. „Mulțumim sincer tuturor celor care au susținut acest proiect și ne cerem scuze pentru acest deznodământ.” Într-un mesaj separat, Maezawa a sugerat că incertitudinea dezvoltării proiectului a fost motivul anulării, menționând că a semnat contractul în 2018, presupunând că lansarea va avea loc până la sfârșitul anului 2023.

„Este un proiect în curs de dezvoltare, așa că este ceea ce este, dar încă nu este sigur când Starship va putea fi lansat,” a spus Maezawa. „Nu îmi pot planifica viitorul în această situație și mă simt groaznic să îi fac pe membrii echipajului să aștepte mai mult, de unde și decizia dificilă de a anula în acest moment.”

SpaceX, compania lui Elon Musk, l-a numit pe Maezawa, fondatorul magazinului japonez de modă online Zozo Inc, primul său pasager privat în 2018. Trei ani mai târziu, el a devenit primul pasager privat care a vizitat Stația Spațială Internațională în peste un deceniu, lansându-se cu o rachetă Soyuz.

În 2022, Maezawa anunțase că starul K-pop TOP și DJ-ul Steve Aoki se vor număra printre cei opt membri ai echipajului planificat pentru misiunea dearMoon. În noiembrie, el a declarat că misiunea va fi amânată până în acest an sau mai târziu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate