Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ANUNȚ METEO – Un nou val de căldură peste Maramureș

Publicat cu

pe

Un noul val de căldură și disconfort termic ridicat peste Maramureș. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un nou cod galben care vizează și județul nostru valabil pentru ziua de azi, 21 iunie.

ANM avertizează că valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia. Aici temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

A fost emis și un COD PORTOCALIU. Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate