Connect with us

ACTUALITATE

APĂRARE – Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de pulberi militare în România, un proiect al Romarm cu Rheinmetall

Publicat cu

pe

Comisia Europeană alocă 513 milioane de euro pentru susținerea a 31 de proiecte destinate creșterii producției de muniție în Uniunea Europeană, având ca obiectiv atingerea unui nivel de două milioane de obuze pe an până la sfârșitul anului 2025.

Radu Oprea, ministrul Economiei, a afirmat într-un interviu acordat Europa Liberă România că reprezentanți ai unei companii germane au efectuat deja vizite în România: „Am avut inspecții pe teren și există un concept clar, deoarece acesta a fost baza proiectului. Știm exact ce trebuie să facem. Cu toate acestea, în luna aprilie vom avea noi vizite pe teren la nivel tehnic pentru a defini mai precis proiectul și pentru a stabili toți pașii necesari”. Publicația a mai menționat că nu este clar în ce localitate va fi construită uzina.

Cele 31 de proiecte selectate acoperă cinci domenii principale: explozibili, pulbere, obuze, rachete și testare-recondiționare. Printre acestea, se numără și programul unei fabrici de pulbere militară în România, care va fi construită de Romarm în colaborare cu grupul german Rheinmetall.

Comisia a informat că, prin măsurile deja implementate, capacitatea anuală de producție a blocului comunitar a ajuns la un milion de obuze de calibrul 155 mm pe an.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate