Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

APĂRARE – România cumpără 54 de obuziere autopropulsate pe șenile K9 Thunder

Publicat cu

pe

Anunțul MApN a fost făcut după întâlnirea dintre ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și omologul său din Coreea de Sud, Won-sik Shin, la București.

Compania Hanwha Aerospace a fost desemnată câștigătoarea licitației lansate de România și va livra trei sisteme de nivel Batalion, compuse din 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, incluzând echipamente de sprijin, logistică și muniție. Fiecare sistem de obuziere este format din 18 obuziere de 155 mm autopropulsate pe șenile, nouă țevi de rezervă, 12 vehicule specializate pentru transport și încărcare muniții, nouă posturi de observare de artilerie autopropulsate, o stație meteorologică mobilă, trei vehicule pentru evacuarea echipamentelor avariate și trei sisteme de cercetare acustică.

Cele trei sisteme vor dispune de 17.352 proiectile explozive, 324 proiectile fumigene, 324 proiectile de iluminare și 720 proiectile inerte. Obuzierul K9 Thunder utilizează proiectile de artilerie de 155 mm, având o rază de acțiune de până la 40 km, în funcție de tipul de muniție utilizat. K9 Thunder poate executa salve rapide datorită sistemului său automat de încărcare și este echipat cu un sistem modern de control al focului, care include navigație asistată de GPS, calculatoare și senzori avansați.

Conform guvernului de la Seul, tranzacția se ridică la 920 de milioane de dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate