Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ASUMARE – Președintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez)

Publicat cu

pe

Președintele Emmanuel Macron a anunțat duminică seara dizolvarea Adunării Naționale (parlamentul francez), ca urmare a înfrângerii suferite de alianța guvernamentală în alegerile europarlamentare, în care s-a clasat pe locul al doilea, la mare distanță în urma Rassemblement National (RN), partidul condus de Marine Le Pen.

„Nu pot continua ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat președintele francez după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor. „Am decis să vă ofer din nou prin vot posibilitatea de a vă alege viitorul parlamentar. Prin urmare, dizolv Adunarea Națională în această seară”, a anunțat el, adresându-se francezilor într-o alocuțiune televizată.

„Dizolv Adunarea Națională în această seară și în câteva momente voi semna decretul de convocare a alegerilor legislative, care vor avea loc pe 30 iunie pentru primul tur și pe 7 iulie pentru al doilea tur”, a specificat președintele Macron.

„Aceasta este o decizie serioasă și semnificativă. Dar, mai presus de toate, este un act de încredere”, a adăugat Emmanuel Macron. El a recunoscut că rezultatele exit-poll-urilor „nu sunt favorabile pentru partidele pro-europene”. „Este momentul pentru clarificări esențiale (…) Am auzit mesajul vostru, preocupările voastre și nu le voi lăsa fără răspuns”, a afirmat președintele francez.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate