Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Atelierele auto din Maramureș, vizitate de inspectorii de muncă

Publicat cu

pe

Service-urile auto din Maramureș au fost vizitate de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă în perioada 23 – 26 aprilie 2024. În perioada amintită, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat o campanie națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități  în domeniile „ Întreținerea și repararea autovehiculelor” – cod CAEN  452.

„La nivelul județului Maramureș, în domeniul relațiilor de muncă au fost controlați 13 de angajatori, fiind constatate 16 de neconformități. Au fost dispuse măsuri de remediere, respectiv a fost aplicată o sancțiune contravențională sub forma amenzii în valoare 20.000 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați un număr de 9 de agenți economici fiind constatate un număr de 5 neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, fiind dispuse 5 sancțiuni contravenționale, sub forma avertismentului”, arată ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate