Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ATENTAT ÎN SLOVACIA – Premierul Robert Fico este în stare gravă, iar “viața sa este în pericol”, potrivit unui comunicat oficial

Publicat cu

pe

Potrivit rapoartelor din Slovacia, s-au auzit mai multe focuri de armă în fața unei clădiri unde a avut loc o ședință de guvern, care a avut loc la o casă de cultură din orașul Handlova. Conform jurnaliștilor prezenți la fața locului, incidentul a avut loc în timp ce Robert Fico se îndrepta spre o mulțime în care erau prezenți mai mulți susținători ai săi.

Prim-ministrul slovac a fost rapid transportat la spital într-o mașină a agenților de securitate, după ce a fost împușcat. Atacatorul a fost reținut. Reprezentanții lui Robert Fico au comunicat printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială că starea acestuia este gravă și că „viața îi este pusă în pericol”.

Din acest motiv, s-a decis să nu fie transportat cu elicopterul la Bratislava, ci la Banská Bystrica, un oraș apropiat, deoarece călătoria până în capitală ar fi durat prea mult, iar Fico avea nevoie urgentă de intervenție chirurgicală. Echipa lui Robert Fico a subliniat că „următoarele ore sunt decisive”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate