Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ATENȚIE – Casele se scumpesc. Românii care vor să cumpere ieftin mai au câteva luni la dispoziție

Publicat cu

pe

Prețurile locuințelor se vor scumpi în următoarele 6 – 12 luni, conform lui Valentin Anghel, broker de creditare și fondator al AVBS Credit. Mai mult de atât, nu numai locuințele noi vor suferi o majorare a prețurilor, toată piața rezidențială din România va simți pe propria piele cum a afectat inflația întreg sectorul construcțiilor.

Majorarea prețurilor la locuințe va fi propulsată de o creștere a cererii din partea românilor care încep iar să vâneze creditele, crede Valentin Anghel. Totodată, faptul că dezvoltatorii imobiliari au construit la niște prețuri mai mari în perioada inflației, va duce la o creștere generalizată a costului caselor.

„În perioada inflației dezvoltatorii au construit destul de scump, având în vedere prețul materialelor de construcție care a crescut. În același timp, s-a construit mult, dar s-a vândut mai puțin. Din aceste motive, dezvoltatorii imobiliari vor vrea să își recupereze profitul slab din acea perioadă. Mai mult ca sigur, în următoarele 6 – 12 luni, prețurile locuințelor vor crește”, a explicat Valentin Anghel pentru wall-street.ro.

Inflația ridicată și creșterea dobânzilor a dus la o temperare a apetitului românilor de a-și cumpăra propriile locuințe. În ultimii doi ani, românii au contactat mai puține împrumuturi pentru achiziția de proprietăți rezidențiale, lucru pus pe seama faptului că aceștia au așteptat ieftinirea creditelor. Conform brokerului de credite, perioada de așteptare a dobânzilor mai mici s-a încheiat: „Băncile din România au început să aibă dobânzi competitive la credite, oamenii se înghesuie din nou să semneze credite pentru case.”

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate