Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ATENȚIE! – Contul tău de Facebook și WhatsApp poate fi spart mai uşor acum prin această metodă

Publicat cu

pe

O nouă modalitate de a sparge conturi de WhatsApp şi Facebook s-a propagat în România în ultima vreme şi a luat aşa multă amploare, încât a simţit nevoia să intervină Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. Ce alertă a transmis şi despre ce metodă e vorba aflaţi mai jos.

E vorba despre o creştere considerabilă a numărului de spargeri ale conturilor online. Cum se petrece asta? Prin compromiterea identităţii pe WhatsApp sau prin „tehnici de inginerie socială”. Hackerii pot obţine chiar şi conturi securizate prin autentificare în 2 paşi. E vorba despre codul de autentificare suplimentar, aşa cum vedeţi în mesajul de mai sus.

„Au fost cazuri în care diferite servicii au suferit breşe de securitate, iar datele de autentificare ale utilizatorilor au devenit publice sau chiar au fost postate pe forumuri dedicate criminalităţii cibernetice. Credentialele acelea pot fi încercate de atacatori, care au găsit o metodă să obţină şi codurile 2FA.
Odată compromis un serviciu de mesagerie că WhatsApp, folosindu-se de încrederea generată de acel cont, atacatorii trimit mesaje private spre contacte şi specifica faptul că destinatarul va primi apoi un cod de 6 cifre. În general mesajele de genul vin la ore când avem nivel de atenţie şi concentrare scăzut, dimineaţă sau noaptea”, scrie mobilissimo.ro.

Odată ce ajunge codul la hackeri ei pot face modificări şi deconecta titularul de cont de pe dispozitivele conectate, schimbând apoi parola şi dezactivând autentificare 2FA.
Recomandări

DNSC recomanda verificarea surselor şi legitimitatea informaţiilor pe canale alternative. Dacă va cere un prieten un cod de genul, căutaţi-l la telefon sau pe alt mijloc de comunicare. Dacă vă pierdeţi contul, apelaţi la centrul de suport al platformei respective.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate