Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ATENȚIE! – Din cauza schimbărilor climatice, berea își poate schimba gustul

Publicat cu

pe

Ca urmare a schimbărilor climatice, berea își poate schimba gustul în viitor și poate costa mult mai mult într-o serie de regiuni ale Europei, scrie Adevărul.

Un astfel de scenariu este probabil pentru 2021-2050. El este asociat cu riscul creșterii numărului de ani cu secete agricole și cu extinderea duratei acestora într-un an, fenomen care va contribui la reducerea randamentului și a calității hameiului – una dintre componentele principale în producția de bere. Acest lucru este afirmat într-un studiu publicat în revista Nature Communications.

Potrivit oamenilor de știință, procesele relevante au început deja. Dacă nu vor fi oprite, în perioada anilor 2021-2050, randamentul hameiului va scădea cu 12-35% pe teritoriile principalelor regiuni ale Europei, care sunt angajate în cultivarea acestei plante.

„Studiul indică o scădere indusă de climă a calității și cantității de hamei aromat tradițional în Europa și solicită măsuri urgente de adaptare pentru a stabiliza rețelele pieței internaționale”, au spus oamenii de știință. Berarii din Marea Britanie, Slovenia, Portugalia și Spania vor simți în special consecințele corespunzătoare.

Actualitate

YHP Logo