Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ATENȚIE – Revolut a pierdut 20% din valoarea sa

Publicat cu

pe

Valoarea participației Fondului american de investiții TriplePoint Venture Growth în fintech-ul britanic (cu origini rusești), Revolut, a fost redusă cu 18% la sfârșitul anului trecut conform raportărilor contabile. Această ajustare marchează a doua oară când TriplePoint își revizuiește în scădere evaluarea internă a Revolut, care la apogeu, în 2021, era evaluată la 33 de miliarde de dolari.

Revolut, compania de intermediere financiară, așteaptă de patru ani aprobarea licenței bancare în Marea Britanie. The Telegraph a indicat că aceste reevaluări contabile, combinate cu o scădere de 30% în valoarea Revolut, ar putea să nu contribuie la obținerea acestei aprobări.

Anul trecut, alți investitori precum Schroders și Molten Ventures au redus evaluările participațiilor lor la Revolut cu aproximativ 50%. Sajal Srivastava, directorul de investiții al TriplePoint, a explicat analiștilor de pe Wall Street că aceste ajustări în jos ale Revolut și ale altor companii fintech sunt rezultatul eșecului acestora de a atrage investiții în ultimii ani.

The Telegraph a dezvăluit că Banca Angliei a informat Trezoreria că intenționează să respingă cererea Revolut de a deveni bancă, după ce auditorii au ridicat preocupări cu privire la operațiunile acesteia. Întârzierea a determinat fondatorul și directorul executiv al Revolut, Nikolai Storonski, să critice „birocrația extremă” din Marea Britanie și să sugereze că compania ar putea alege Wall Street în locul Londrei pentru listarea la bursă.

Revolut a raportat o creștere a veniturilor cu 45%, la peste un miliard de dolari, în 2022, în timp ce raportările pentru 2023 nu sunt încă disponibile.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate