Connect with us

ACTUALITATE

Atenţionare călătorie – Landul Bavaria: avertismente de furtuni puternice

Publicat cu

pe

În Europa sunt probleme mari din cauza vremii nefavorabile. Dacă în Italia doi români au decedat, fiind luați de ape, iar un al treilea încă este dat dispărut, de data aceasta românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localităţi, urmare a precipitaţiilor abundente care au produs inundaţii locale şi ruperea unor baraje.

„Au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare. De asemenea, există şi unele perturbări ale traficului feroviar şi rutier. Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă.

Cetăţenii se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet

https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă al oficiului consular: +491602087789”, informează MAE.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate