Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AU REUȘIT! – Criza Greciei se încheie după 12 ani

Publicat cu

pe

Grecia iese oficial de sub supravegherea consolidată a Comisiei Europene. O etapă prelungită în care Grecia a fost sub supervizare international se încheie.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis anunță într-un discurs către națiune, sâmbătă, după 12 ani de supraveghere consolidată a Comisiei Europene (CE), că țara sa dă pagina, într-”o zi istorică pentru Grecia și greci”, relatează AFP, preluată de News.ro. ”Un ciclu de 12 ani care le-a adus durere cetățenilor, a făcut economia să stagneze și a divizat societatea se încheie”, subliniază premierul conservator Mitsotakis. ”Un nou orizont clar de creștere (economică), unitate și prosperitate apare pentru toți”, anunță el.

Comisia Europeană se așteaptă la o creștere economică de 4% în acest an în Grecia, în contextul în care media în zona euro ar urma să fie de 2,6%. Șomajul rămâne, însă, unul dintre cele maimari în zona euro, salariul unul dintre cele mai mici, iar o datorie de 180% din PIB rămâne o povară grea pentru economia elenă, conform profit.ro.

Actualitate

YHP Logo