Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUGUST, LUNA ACCIDENTELOR – Pericolul pândește la tot pasul pe șoselele Maramureșului

Publicat cu

pe

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș comunică faptul că în ultimele 24 de ore, peșoselele din județ s-au înregistrat mai multe accidente.

Ieri, 22 august, la ora 11.26, polițiștii din Sighet au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Mihail Kogălniceanu.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani din municipiu, aflat la volanul unui autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un bărbat de 62 de ani din municipiu.
În urma impactului, unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un stâlp de electricitate, avariind o firidă de gaz și contorul aferent.
Bărbatul de 59 de ani a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Azi-noapte, polițiștii din Vișeu de Sus au interevenit la un eveniment rutier produs pe D.N. 18.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 51 de ani din Moisei, aflat la volanul unui autoturism, având direcția de deplasare către orașul Borșa, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 47 de ani dn Borșa.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 14 ani, care a fost transportat la spitalul din Borșa în vederea acordării de îngrijiri medicale. Acesta nu a rămas internat la spital sub supraveghere medicală.
După producerea impactului, bărbatul de 51 de ani a părăsit locul producerii evenimentului, fără încuviințarea polițiștilor, abandonând autoturismul în curtea unui magazin, la o distanţă de aproximativ 2 km, după care s-a întors la faţa locului.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind zero în cazul bărbatului de 47 de ani, dar în celălalt caz, etilotestul a indicat o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Polițiștii efectueză cercetări pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ieri, 22 august, la ora 20.30, polițiștii Secției 4 Leordina au fost sesizați prin apel 112 de către un tânăr de 26 de ani din Poienile de Sub Munte cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar în urma acestui accident, proprietarul autoturismului pe care l-a avariat, i-a reținut mașina, pe motiv că dacă nu-i plătește avariile produse, nu-l lasă să-și ia mașina de la locul producerii accidentului.
La fața locului și din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 17.00, în timp ce tânărul de 26 de ani se afla la volanul unui autoturism, condus pe D.J. 187, Poienile de Sub Munte, având direcția de deplasare spre centrul comunei, a intrat în coliziune directă cu un alt autoturism, care se fla parcat în afara părții carosabile, pe partea opusă direcției de mers, rezultând astfel pagube materiale ale celor două autoturisme.
Din cauza faptului că tânărul de 26 de ani ar fi prezentat un comportament suspect, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu analizatorul de droguri, rezultatul fiind pozitiv.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astăzi, 23 august, la ora 06.52, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Ilba.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 27 de ani din Mireșu Mare, aflat la volanul unui autoturism, condus înspre municipiul Baia Mare, pe un sector de drum în aliniament, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 63 de ani din Mocira. După impact, unul dintre autoturisme a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă a sensului său de mers, unde lovește frontal un cap de pod.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 63 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean din Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale. Acesta a rămas internat.
Conducătorii autoturismelor au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind zero în ambele cazuri, fiind recoltate și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Actualitate

YHP Logo