Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

AUTO – CATL anunță o baterie cu garanție de 1,5 milioane de kilometri

Publicat cu

pe

Cel mai important producător de baterii a dezvăluit o nouă inovație pentru mașinile electrice, garantând o durată de viață de 1,5 milioane de kilometri. Asta echivalează cu utilizarea unei astfel de baterii timp de 100 de ani pentru un vehicul care parcurge 15.000 de kilometri pe an.

Această baterie nouă, bazată pe tehnologia litiu-fier fosfat, va acoperi diverse segmente de piață, incluzând autobuzele, camioanele ușoare și cele grele. Unul dintre principalii clienți care se vor bucura de această nouă tehnologie este Yutong Heavy Industries, unul dintre cei mai mari producători de autobuze din China.

Un autobuz metropolitan parcurge în medie aproximativ 300 de kilometri pe schimb, ceea ce înseamnă că o garanție de 1,5 milioane de kilometri ar asigura alimentarea cu energie pentru aproximativ 13 ani.

În plus, CATL a promis că noua baterie va avea o degradare zero în primele 1.000 de cicluri de încărcare-descărcare. Acest lucru înseamnă că o baterie cu o autonomie de 500 km nu ar suferi nicio reducere a capacității în primele jumătate de milion de kilometri.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate