Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Cel mai mic volum de mașini second-hand importate înmatriculate din ultimii 6 ani, în 2022

Publicat cu

pe

În 2022, românii au cumpărat cu 8% mai puține mașini decât în 2021, dar la un preț mai mare, iar în ultimii doi ani prețul mediu al mașinilor a crescut cu 46%, arată datele publicate miercuri de platforma de vânzări auto Autovit.ro.

Mașinile electrice au trecut pentru prima dată pragul de 10.000 de unități înmatriculate într-un an. Mașinile second-hand importate au scăzut cu 18% față de anul trecut și înregistrează cel mai mic volum de unități înmatriculate din ultimii 6 ani.

Conform analizei, din punct de vedere economic, 2022 a fost un an marcat de scumpiri în lanț ale produselor de bază, ale carburanților și energiei, de impactul războiului din Ucraina, dar piața auto din România nu a înregistrat o scădere drastică a vânzărilor de mașini, în ciuda scăderii puterii de cumpărare a populației.

Anul se încheie cu peste un milion de tranzacții pe piața auto, înregistrând creșteri pe segmentul de mașini noi și evoluții, relativ, apropiate de cele din anii trecuți, pe segmentul second-hand. Mașinile rulate din import încheie anul 2022 cu aproximativ 325.000 de unități înmatriculate, iar cele tranzacționate pe piața internă au depășit din nou pragul de 600.000 de unități.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate