Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Cele două fabrici de autovehicule din România au reușit să depășească volumul produs în 2022

Publicat cu

pe

Cele două fabrici de autovehicule din România au reușit să depășească volumul produs în 2022 și să atingă un nou record istoric.

Piața auto din România a atins un nou nivel record, iar Tesla Model Y a înregistrat vânzări care au depășit cele ale modelului Jogger Dacia. În luna decembrie, Ford a produs 34.965 de autovehicule, marcând un moment istoric pentru industrie. Aceasta a fost prima dată când au fost raportate atât autoturisme, cât și vehicule comerciale ușoare, datorită intrării în producție a modelelor Transit și Toruneo Courier la fabrica din Craiova.

La Mioveni, Dacia a asamblat un total de 22.117 autoturisme, reprezentând una dintre cele mai scăzute valori lunare din 2023 pentru fabrica din Argeș. La Craiova, Ford Otosan a produs 12.848 de vehicule, de asemenea, înregistrând una dintre cele mai reduse valori ale acestui an. Ambele uzine au înregistrat o producție mai mică comparativ cu luna decembrie a anului 2022.

Cu toate acestea, rezultatul obținut a fost suficient pentru ca industria auto românească să raporteze un nivel al producției mai mare decât cel înregistrat în 2022, cu o diferență de mai puțin de 4000 de vehicule. În total, cele două uzine au asamblat 513.050 de vehicule, înregistrând o creștere de 0,7% față de rezultatul din 2022. De asemenea, este semnificativ faptul că producția Dacia și Ford din România a continuat să fie superioară nivelului record din 2019, înainte de izbucnirea crizei pandemice și a celei legate de semiconductori.

Actualitate

YHP Logo