Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Dacia Sandero, până astăzi lider al vânzărilor auto în Europa, a fost depășită

Publicat cu

pe

Tesla Model Y s-a situat din nou în fruntea clasamentului vânzărilor în Europa în luna martie, depășind atât VW Golf, cât și Dacia Sandero, principalii săi rivali în topul celor mai căutate mașini din regiune. Cu toate acestea, pe întreg trimestrul, Sandero a dominat clar, înregistrând un volum de vânzări considerabil mai mare decât Golf și cu mult înaintea Model Y, conform datelor analizate de Profit.ro.

Dacia Sandero a înregistrat o creștere de aproape 25% în luna martie față de anul precedent, totalizând 25.000 de unități, conform datelor preliminare de la Data Force. Cu toate acestea, modelul românesc a fost depășit de VW Golf cu aproximativ 400 de vehicule în plus (o creștere semnificativă de 45%) și de Tesla Model Y, care a atins un total de 26.122 de unități, deși a suferit un declin major de 42% față de anul anterior. Explicația acestui fenomen rezidă în strategia Tesla de a livra în masă mașinile comandate de clienți la final de trimestru, pentru a-și atinge obiectivele de vânzări.

Totuși, este evident că Model Y a înregistrat un declin în performanțe în comparație cu anul precedent, când în martie a vândut peste 45.000 de automobile, adică cu aproape 20.000 mai multe decât în acest an. Pe locurile următoare în clasamentul vânzărilor din luna martie s-au situat modelele Nissan Qashqai, Peugeot 208, Renault Clio, Citroen C3, VW T-Roc, Ford Puma (fabricat și în România, înregistrând de asemenea o creștere semnificativă de 26%) și Opel Corsa.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate