Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

AUTO – Primul automobil electric cu autonomie de 1.000 km, vândut în peste 6.000 de exemplare în primele 48 de ore

Publicat cu

pe

În doar 48 de ore de la lansarea pe piață, modelul IM L6, unul dintre cele mai avansate automobile din lume, cu propulsie exclusiv electrică, a înregistrat peste 6.000 de comenzi, potrivit producătorului. Mașina a fost lansată în urmă cu doar câteva zile, pe piața din China.

Înainte de lansare, fuseseră înregistrate aproape 30.000 de rezervări (precomenzi). Mașina are un preț foarte mic, raportat la tehnologia, dimensiunile și performanțele sale, respectiv 219.900 yuani, adică aproximativ 28.000 de euro, pentru cea mai accesibilă versiune.

Cea mai scumpă, cu bateria semi-solidă, costă 345.900 de yuani, adică 44.000 de euro. IM L6 Max Lightyear, versiunea de top, este cea echipată cu bateria semi-solidă, produsă de o companie parteneră. Autonomia de 1000 de km este măsurată în sistem CLTC, specific Chinei, ceea ce înseamnă că în WLTP ar putea fi ușor mai mică. Pentru versiunea de intrare în gamă, care este și cea mai ieftină, autonomia bateriei este de 650 km, fiind vorba despre o baterie clasică Li-Ion. Versiunile intermediare ajung la 850 km autonomie.

Și performanțele lui IM L6 sunt extreme, cu o accelerație de 2,74 secunde de la 0 la 100 km și o viteză maximă de 308 km/h. Modelul IM L6 este un adevărat vârf de tehnologie, cu o platformă sofisticată, cu șasiu controlat digital, direcție inteligentă pe patru roți, care permite deplasarea laterală, arhitectură pe 900 Volți, senzori cu lidar cu rază lungă, totul controlat de un cip NVIDIA Drive Orin. Sistemul de control al conducerii autonome folosește trei radare, 12 senzori cu utrasunete, 11 camere HD și două unități de poziționare globală.

Mai multe pe profit.ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate