Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Stellantis va lansa opt modele electrice până la sfârșitul anului 2026

Publicat cu

pe

Stellantis are planuri de a lansa opt modele electrice până la sfârșitul anului 2026, toate construite pe o nouă platformă destinată vehiculelor mari, a anunțat producătorul auto vineri, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Grupul franco-italian, format prin fuziunea dintre Fiat-Chrysler și producătorul Peugeot PSA acum trei ani, are în plan să dezvolte patru platforme nativ dedicate vehiculelor electrice cu baterii (BEV) în cadrul strategiei sale pe termen lung. Stellantis a dezvăluit platforma „STLA Medium” anul trecut și are în plan să aducă pe piață platformele „Small” și „Frame”.

Ca parte a strategiei sale de electrificare, Stellantis are în vedere o investiție de peste 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari) în următorul deceniu, cu scopul de a atinge vânzări de mașini electrice în Europa de 100% și un mix de mașini și camionete ușoare electrice de 50% în Statele Unite până în 2030. În acest sens, compania intenționează să dezvolte o capacitate de aproximativ 400 GWh pentru baterii, provenind din șase fabrici de producție de baterii amplasate în America de Nord și Europa.

Actualitate

YHP Logo