Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Toyota, numărul 1 mondial în industria auto în 2022, pentru al treilea an consecutiv

Publicat cu

pe

Grupul japonez Toyota a rămas, pentru al treilea an consecutiv, primul producător auto mondial în 2022 în funcție de volumul vânzărilor, cu aproape 10,5 milioane de vehicule vândute (-0,1%), potrivit datelor publicate luni.

„În pofida impactului constrângerilor de producție cauzate de răspândirea Covid-19, a creșterii cererii de semiconductori și a altor factori, vânzările globale au rămas la același nivel ca în anul precedent, datorită cererii solide centrate pe Asia”, a comentat Toyota într-un comunicat citat de Le Figaro.

Norii ar trebui, de asemenea, să înceapă să se risipească în acest an: Toyota a declarat recent că vizează o producție cuprinsă între 9,5 și 10,6 milioane de unități ale mărcilor sale Toyota și Lexus în 2023, față de 9 milioane anul trecut (+5,2% în ritm anual). Imperiul Toyota include, de asemenea, alte două mărci, Daihatsu (mini-mașini) și Hino (autobuze și camioane).

Grupul german Volkswagen a rămas pe locul doi în lume în 2022, cu 8,3 milioane de vehicule vândute (-7%), potrivit cifrelor publicate la jumătatea lunii ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate