Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Volvo renunță la obiectivul de a comercializa doar vehicule electrice până în 2030

Publicat cu

pe

Volvo a anunțat că noul său obiectiv pentru 2030 este ca între 90% și 100% dintre mașinile vândute să fie modele complet electrice sau hibride plug-in, iar aproximativ 10% să fie vehicule convenționale. Compania consideră că mașinile hibride plug-in vor juca un rol important în creșterea profitului și va lansa o nouă versiune a modelului XC90.

„Este o abordare pragmatică pentru a ajuta clienții să facă tranziția către electrificarea completă. Pentru mulți clienți de pe diverse piețe, aceasta va fi o călătorie în etape. Ne menținem convingerea că viitorul nostru este electric. Cu toate acestea, este clar că tranziția către electrificare nu va fi liniară, iar clienții și piețele se mișcă cu viteze diferite”, au declarat oficialii companiei.

Anunțul Volvo vine în contextul în care mai mulți producători de vehicule au raportat o încetinire a cererii pentru vehiculele electrice. Această situație este cauzată de lipsa modelelor electrice accesibile și a punctelor de încărcare suficiente. Volvo produce trei modele complet electrice: EX90, EX30 și EX40. În 2022, când a lansat EX90, compania a anunțat că intenționează să lanseze un nou model electric în fiecare an.

Schimbarea obiectivului vine ca răspuns la cererea tot mai mare de vehicule hibride, într-un sector în care anterior se urmărea eliminarea treptată a vehiculelor hibride în favoarea celor electrice. De asemenea, Toyota și Renault au anunțat că se vor concentra mai mult pe lansarea de vehicule hibride.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo