Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – VW Golf a recâștigat prima poziție a celor mai vândute modele auto în februarie

Publicat cu

pe

În februarie, vehiculele electrice cu baterie (BEV) reprezentau 56% din întreaga cerere de vehicule cu emisii reduse (BEV, PHEV, Hidrogen). Volumul a crescut cu 77% comparativ cu februarie 2021 la un total de 87.400 de unități, potrivit unui studiu al Jato Dynamics. În schimb, volumul hibridelor plug-in (PHEV) a crescut cu doar 6%, până la 67.400 de unități. Sandero a rămas pe locul trei al celor mai vândute modele auto în UE în februarie.

De altfel, piața europeană de mașini noi a continuat să aibă probleme în februarie. Situația geopolitică din Ucraina a afectat și mai mult deficitul de semiconductori, afectând și alte aspecte ale lanțului de aprovizionare. În consecință, mulți producători au fost forțați să oprească producția, întârziind livrarea de vehicule noi.

Potrivit datelor JATO Dynamics pentru 26 de piețe europene, înmatriculările de vehicule noi au scăzut cu 5,4% în a doua lună a anului, la 794.576 de unități. Volumul până în prezent a scăzut cu 3,8% la 1.607.321 de unități.

În schimb, în clasamentul general al modelelor, Volkswagen Golf a recâștigat prima poziție cu peste 15.000 de unități, în scădere cu 6% față de februarie 2021, urmat de Peugeot și Dacia Sandero, care s-a păstrat în top. Dar, în top 10, doar Peugeot 3008 și Hyundai Tucson au înregistrat creștere în februarie.

Actualitate

YHP Logo