Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

AVARII – Reguli noi după care se vor sparge străzile în Baia Mare

Publicat cu

pe

Primăria Baia Mare vrea reguli noi după care se vor sparge străzile din Baia Mare pentru efectuarea de lucrări. Problema este că deși la final strada ar trebui să arate la fel cum arăta înainte de startul lucrărilor, de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă. Și nimeni nu este tras la răspundere. Primarului actual i-am adus la cunoștință situația de pe strada Gheorghe Pop de Băsești, unde avem o lucrare făcută de mântuială și nimeni nu face nimic în acest sens. Deși suntem siguri că lucrarea nu a fost făcută pe gratis.

Primăria Baia Mare a anunțat deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a Proiectului de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind „Condiţiile de execuție a lucrărilor aferente rețelelor tehnico-edilitare realizate pe domeniul public și/sau privat al municipiului Baia Mare”.

Se impune elaborarea unui nou regulament privind aceste condiții de execuție a lucrărilor aferente rețelelor tehnico-edilitare realizate pe domeniul public sau privat al Băii Mari „ținând cont de numărul mare de cereri privind emiterea Acordului/Autorizaţiei Administratorului Drumului pentru spargerea sistemului rutier (carosabil, trotuare, platforme, acostamente) şi zonă verde aparţinând domeniului public al municipiului Baia Mare, pentru realizarea extinderilor și/sau branșamentelor/racordurilor la reţelele tehnico- edilitare, de faptul că în nenumărate rânduri calitatea lucrărilor de refacere a domeniului public nu a fost la standarde tehnice normale”.

„Toate lucrările tehnico-edilitare definite ca lucrări de bază în prezentul Regulament aparținând deținătorilor de utilități (furnizor de gaze naturale, furnizor de servicii de televiziune, internet, telefonie fixă și mobilă, furnizor de apă potabilă și operator al epurării apelor uzate, distribuitor de energie termică prin furnizare agent termic pentru încălzire și apă caldă de consum, operatori de telefonie mobilă în sistem GSM, furnizori de energie electrică, producător de energie termică, ș.a.) care afectează sistemul rutier (carosabil, trotuare, platforme, acostamente) şi zonă verde aparţinând domeniului public al municipiului Baia Mare” se pot executa numai după obținerea Acordului/Autorizației administratorului drumului eliberată de către Municipiul Baia Mare prin Comisia municipală de sistematizare a circulației.

La finalizarea lucrarii de remediere a avariei se va aduce zona afectata la starea initiala in termenul si
conditiile precizate in acest regulament si/sau in avizul de spargere. Beneficiarul avizului de spargere (operatorul de servicii) se va adresa in scris Serviciului Infrastructură din cadrul Primariei solicitand prezența membrilor din cadrul Comisiei de monitorizare a interventiilor pentru a se incheia un proces verbal de receptie la terminarea lucrării. Pentru interventii la avarii , termenul de finalizare al lucrarilor in perioada 1 noiembrie – 31 martie va fi de 10 zile calendaristice , iar in perioada 1 aprilie – 31 octombrie termenul va fi de 6 zile calendaristice. Termenele specificate mai sus includ si refacerea zonei afectate de interventie”, se precizează în Regulamentul amintit.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate