Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

AVERTISMENT – Cod galben de ploi abundente pentru Maramureș

Publicat cu

pe

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ emisă de puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Vorbim de un cod galben pentru județul Maramureș valabil în perioada 3 iunie, ora 12.00-4 iunie, ora 03.00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată. Pe unele site-uri Maramureșul figurează cu cod portocaliu, iar zona de sud-vest a țării cu Roșu.
Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.
COD PORTOCALIU avem în intervalul 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3. În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate