Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

AVERTIZARE – Iranul nu va declanşa un război, dar va răspunde la intimidări

Publicat cu

pe

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a declarat vineri că ţara sa nu are intenţia de a declanşa un război, dar va reacţiona cu fermitate la orice tentativă de intimidare. Acest comentariu survine în contextul speculaţiilor cu privire la posibilele acţiuni ale Statelor Unite în urma atacului asupra unei baze din Iordania, în care au fost ucişi trei soldaţi americani de o grupare susţinută de Iran, conform informaţiilor Reuters.

Conform CBS News, oficialităţi americane au afirmat că SUA au aprobat planuri pentru lovituri aeriene în Irak şi Siria, inclusiv asupra unor ţinte iraniene. Raisi a subliniat că Iranul nu intenţionează să iniţieze un conflict, dar va răspunde cu hotărâre la orice formă de intimidare.

În ceea ce priveşte istoricul dialogului cu SUA, Raisi a adăugat că, în trecut, americanii au menţionat opţiunea militară în discuţiile cu Iranul, dar acum neagă orice intenţie de conflict. El a insistat asupra faptului că forţa militară a Republicii Islamice în regiune nu a reprezentat niciodată o ameninţare, ci mai degrabă a garantat securitatea pentru ţările din zonă.

Surse americane au indicat că Iranul ar fi fost responsabil pentru drona care a provocat atacul în Iordania, soldat cu pierderea a trei vieţi şi rănirea a peste 40 de persoane. De asemenea, s-a menţionat că consilierii iranieni sprijină grupări înarmate atât în Irak, unde se află aproximativ 2.500 de militari americani, cât şi în Siria, unde sunt desfăşuraţi 900 de soldaţi americani.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate