Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

AVERTIZARE METEO – Nu scăpăm de vremea rece și de ploi. Avem strat de zăpadă de 9 cm

Publicat cu

pe

O nouă Informare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 18 aprilie, ora 10 – 20 aprilie, ora 09. Meteorologii avertizează că vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi (18 aprilie), temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi joi.

În Maramureș azi vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua când pe arii extinse va ploua, iar la munte vor cădea precipitații mixte. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 și 2 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va produce brumă.

CJSU Maramureș a anunțat că stratul de zapada masura la statia meteo Iezer pana la 9 cm. Pe DN18, in Pasul Prislop s-a acționat preventiv cu un utilaj cu lama și raspanditor. S-au imprastiat opt tone de material antiderapant. Circulatia rutiera se desfasoara fara probleme in pasul montan. Spre varful pasulului montan se semnaleaza ceață.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo