Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

AVERTIZARE – Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost înregistrat în Mexic

Publicat cu

pe

Un prim caz global de deces uman cauzat de gripa aviară de tip H5N2 a fost raportat în Mexic, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform AFP.

„Acesta este primul caz uman de infecție confirmată de laborator cu virusul gripal A(H5N2)”, a subliniat organizația ONU într-un buletin epidemiologic. Tulpina H5N2 este diferită de cea (H5N1) asociată cu actuala epidemie înregistrată la vaci în Statele Unite, pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni. Persoana decedată, un bărbat de 59 de ani, a murit la 24 aprilie într-un institut de specialitate din capitala mexicană, la câteva ore după ce fusese spitalizată, conform sursei citate. Ministerul Sănătății din Mexic a confirmat că este vorba de un bărbat.

Pacientul a prezentat febră, dificultăți de respirație, diaree, greață și stare generală de rău pe 17 aprilie, iar OMS a fost informată despre acest caz pe 23 mai.

Persoana nu a avut „niciun contact” cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, însă avea deja numeroase probleme de sănătate, a precizat OMS.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate