Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AZI, PE TVR 1 – O aniversăm pe Angela Buciu, la Petrecere… cu cântec

Publicat cu

pe

Nu există maramureșean care să nu fi auzit de Angela Buciu, una dintre cele mai cunoscute voci din folclorul românesc. Iar azi, 16 iunie, Angela Buciu va fi aniversată în cdrul unei emisiuni moderate de Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului. „Petrecere… cu cântec!”, emisiune care se vede în fiecare duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

„Când iubeşti muzica, iubeşti oamenii! La 60 de ani de la debutul la radio şi televiziune, Angela Buciu continuă să cânte Maramureşul aşa cum îl cunoaşte, aşa cum îl poartă în inimă. Duminică, marea artistă deschide porţile sufletului cu talentul său unic! Vă aştept să ne bucurăm împreună, într-o seară perfectă, doar aici, la Petrecere… cu cântec!”, ne invită Iuliana Tudor la ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii pe care o realizează şi prezintă la TVR 1.

Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1. Cea de-a 9 ediţie şi ultima a actualului sezon „Petrecere cu cântec”, difuzată pe 16 iunie, de la ora 21.00, o aniversează pe Angela Buciu. În 60 de ani de cântec, Angela Buciu a devenit un adevărat simbol al Maramureșului. Reprezentantă de frunte a cântecului maramureșean, Angela Buciu e şi o promotoare neobosită a folclorului în general. A vrăjit lumea largă cu cântecul ei, dar a fost şi este mereu procupată de tradiţiile populare, culegând folclor, datini, obiceiuri tradiţionale, cercetând costumele populare din zona Maramureşului, dar şi din alte zone etnografice ale ţării”, transmite TVR 1.

Acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice sunt asigurate de Ansamblul Transilvania, director Iuliana Dragoş, dirijor Eduard Albina. Producătorii emisiunii transmit că „nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Angelei Buciu, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize”.

FOTO TVR 1

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate