Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BAC 2024 (sesiunea a doua) – Multe neprezentări în Maramureș la prima probă scrisă. Examenul continuă

Publicat cu

pe

Ieri, 19 august, au început probele scrise din cadrul sesiunii din luna august a examenului național de bacalaureat 2024.

La proba E.a) – Limba și literatura română, prima din această serie, în județul Maramureș au fost prezenți 418 candidați din totalul celor 502 candidați înscriși pentru a o susține. Nu s-au prezentat 84 de candidați.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii.
Calendarul probelor din zilele următoare:
20 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c)
21 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
22 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).

În funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă diferă.

„Afișarea primelor rezultate, anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00 (pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip prin intermediul căreia își exprimă acordul informat privind faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială (prin creștere sau descreștere).
Rezultatele finale vor fi publicate vineri, 30 august.
Reamintim faptul că, la examenul național de bacalaureat, sunt declarați promovați candidații care îndeplinesc, simultan, următoarele condiții: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obținut cel puţin media 6”, transmit reprezentanții ISJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo