Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2024 (sesiunea a doua) – Mulți absenți în Maramureș și la proba obligatorie a profilului

Publicat cu

pe

La proba obligatorie a profilului -proba E.c) din cadrul sesiunii august 2024 a examenului național de bacalaureat, desfășurată ieri, 20 august, în județul Maramureș au fost prezenți 544 de candidați din totalul celor 676 candidați înscriși pentru a o susține (455 de candidați înscriși la Matematică, din care prezenți 366 de candidați; la Istorie – 221 înscriși, din care 188 prezenți).

Potrivit informațiilor furnizate de ISJ Maramureș, 122 de candidați au fost declarați absenți (33 la Matematică și 89 la Istorie).

În funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă diferă (cu alte cuvinte, candidații înscriși susțin examenul integral sau parțial).
Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, la ora 15:00, pe site-ul dedicat.
Calendarul următoarelor probe:
-21 august: Proba la alegere a profilului și specializării -proba E.d)
și
-22 august: Limba și literatura maternă -proba E.b).
Activitățile din cadrul examenului național de bacaluareat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.
Afișarea primelor rezultate, anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard (la centrele de examen), cât și electronic.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/ transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 30 august.
Reamintim faptul că, la examenul național de bacalaureat, sunt declarați promovați candidații care îndeplinesc, simultan, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obținut cel puţin media 6.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo