Connect with us
Descarcă aplicația

Baia Mare

BAIA MARE – Amenzi pentru parcări făcute pe trotuar

Publicat cu

pe

Legea s-a schimbat și nu mai ai voie să parchezi pe trotuar. Deși este lege oficială, prea puțin se respectă. Și asta din cauza lipsei locurilor de parcare din municipiu, o problemă pe care Primăria Baia Mare nu a reușit să o rezolve. Ni s-au promis parcări supraterane, subterane, și nimic.

Potrivit datelor furnizate de către Direcția Generală Poliția Locală, în primele 7 luni ale acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului
Circulație au aplicat un număr de 156 de sancțiuni contravenționale, in cuantum de 24.110 lei. Poliția Locală Baia Mare recomandă participanților la traficul rutier din municipiu să folosească locurile de parcare marcate și semnalizate corespunzător prin marcaj, respectiv indicator rutier.

Tot legat de șoferi, în ultima săptămână au fost 65 contravenții privind încălcarea dispozițiilor prevăzute de OUG 195/2002, respectiv
RA OUG 195/2002 în valoare de 16.935 lei privind Codul rutier, „pentru săvărșirea unor fapte precum circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în zona de acțiune a indicatorului ,,Oprirea interzisă”, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin 25 m înainte si după acestea, se interzice oprirea voluntară a autovehiculelor în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și zonele de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora la o distanță mai mică de 25 m de colțul intersecției, se interzice pietonilor și persoanelor asimilate acestora să traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise, se interzice oprirea staționarea voluntară a vehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public de persoane ,precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea”.

Tot în perioada amintită au fost constatate două contravenții la HCL 135/2024 pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare legal atribuit.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

1 Comments

  1. Fechete

    30 august 2024 at 16:25

    Pentru cei care locuiesc la casa, care este locul de parcare ? Daca poate parca oricine in fata casei mele, ca asa a spus primaria, sa vina acel ” orcine” sa curețe si zapada si gheata ori sa vina primarul sa o faca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo