Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BAIA MARE – Cine va fi prins că dă bani cerșetorilor va fi amendat

Publicat cu

pe

Cine va fi prins oferind bani sau bunuri cerșetorilor va fi amendat! Asta ne transmite Primăria Baia Mare azi, 16 iulie, care recunoaște că avem o problemă reală cu cerșetoria. Îi vedem peste tot, la intersecții, în zona supermarketurilor, în zona piețelor agroalimentare, dar nu numai.
„Am avut o ședință operativă cu șefii Poliției Locale în care le-au fost trasate instrucțiuni clare: nu vreau să îi mai vedem toată ziua prin birouri, ci coordonând efectivele direct din stradă!  Am dotat Poliția Locală cu un mijloc de transport care să le permită polițiștilor să ridice cerșetorii din stradă și să îi transporte la centrul de noapte. Sunt percheziționați, legitimați și predați mai apoi colegilor de la Direcția de Asistență Socială. Cei care nu sunt din Baia Mare sunt trimiși către localitățile de proveniență.
Cât timp vor exista cetățeni care oferă bani acestor oameni, ne vom învârti în același cerc vicios. Vom propune în următoarea ședință de Consiliu Local modificarea cadrului legal pentru a le permite polițiștilor locali să aplice măsuri contravenționale celor care încurajează cerșetoria. Cu alte cuvinte, cei care sunt prinși oferind bani sau diverse produse cerșetorilor vor fi sancționați!”, anunță Primăria Baia Mare.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate