Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BAIA MARE – Consumul de alcool pe domeniul public, o mare problemă. Se dau amenzi, dar nu sperie pe nimeni

Publicat cu

pe

Consumul de alcool pe domeniul public în Baia Mare, la fel ca în alte orașe, este o mare problemă. Numai în ultima săptămână polițiștii locali au aplicat numeroase sancțiuni pentru aceste fapte. Sunt și câteva zone preferate în oraș pentru acest gen de practici, cum ar fi gangul de la Semilună, parcul de la Gară, băncile de pe I.L. Caragiale sau locurile de joacă din oraș.

„În data de 09.04.2024, orele 00.05, echipajul care efectua serviciul în zona Bulevardului Decebal a observat mai multe persoane care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, în proximitatea blocului Semilună. În momentul în care au fost legitimate, una din persoanele din grup a devenit agresivă verbal, înjurând echipajul Poliției Locale. Aceasta a fost sancționată contravențional pentru tulburarea liniștii publice și adresarea de injurii la adresa echipajului, conform Legii 61/1991, celelalte persoane fiind sancționate pentru consumul de alcool pe domeniul public. În data de 08.04.2024, orele 13.01, a fost sesizat faptul că pe strada Dragoș Vodă este o persoană care consumă alcool pe domeniul public, la fața locului aceasta a fost identificată și sancționată contravențional. În data de 09.04.2024, orele 20.40, a fost sesizat faptul că pe str. Fierăstrăului este o persoană căzută pe trotuar. La fața locului aceasta a fost identificată, întrucât se afla în stare avansată de ebrietate a fost solicitat un echipaj SMURD. La sosirea acestuia persoana în cauză si-a revenit și a refuzat transportul la spital,

În data de 09.04.2024, orele 15.00, a fost sesizat faptul că pe str. Lunci, în curtea comună a unui imobil o persoană a făcut foc, la fața locului a fost constatat faptul că unul dintre locatari a făcut foc sub un ceaun și gătește iar fumul rezultat i-a deranjat pe ceilalți locatari, întrucât a făcut foc pe domeniul public persoana a fost sancționată contravențional. Tot în 9 aprilie, ora 12.20, a fost sesizată tulburarea liniștii publice pe strada Jupiter. La fața locului au fost identificate patru persoane fără adăpost care au fost transportate la Centrul Social tip Azil de Noapte cu ajutorul angajatilor din cadrul Direcției de Asistență Socială”, a anunțat Poliția Locală Baia Mare.

Alte incidente reclamate au fost cele din 09.04.2024, orele 17.15, când a fost sesizată tulburarea liniștii publice prin strigăte, pe Aleea Jupiter. La fața locului a fost depistată persoana în cauză, însă în momentul solicitării datelor, altă persoană a venit amenințător către echipajul Poliției Locale devenind violentă. A fost imobilizată, transportată la sediul Poliției Locale unde a fost identificată și sancționată contravențional.

În 10 aprilie, orele 23.45, echipajul care efectua serviciul în zona Bulevardului Decebal a fost sesizat asupra faptului că la blocul Semilună sunt mai multe persoane care consumă alcool pe domeniul public și tulbură liniștea publică. Persoanele în cauză au fost identificate și sancționate contravențional: „În data de 12.04.2024, orele 00.57 a fost sesizată tulburarea liniștii publice pe Bd. Independenței, prin gălăgie, la fața locului persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional, respectiv în data de 14.04.2024, orele 23.20, a fost sesizat faptul că pe Bd. Regele Ferdinand este o persoană care consumă alcool pe domeniul public, la fața locului aceasta a fost identificată și sancționată contravențional”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate