Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BAIA MARE – Controale în baruri pentru găsirea fugarilor de la ore. Câți elevi au fost găsiți unde nu trebuie

Publicat cu

pe

Zeci de elevi au fost depistați de polițiști în localurile din apropierea unităților de învățământ din oraș în timpul orelor de studiu. În 17 aprilie, în urma desfășurării ședinței Comisiei locale de ordine publică  din data de 12.04.2024, s-a desfășurat o acțiune de control în zona unităților de învățământ, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, la care au participat un număr de 11 polițiști locali, jandarmi, polițiști naționali  și polițiști naționali din cadrul Biroului Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș.

Primăria Baia Mare a anunțat că „acțiunea de control a avut ca obiective prevenirea și combaterea consumului de droguri și substanțe psihotrope în incinta și proximitatea unităților de învățământ, prevenirea absenteismului elevilor de la orele de curs, precum și respectarea interdicțiilor de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică, baruri/cafenele/fast-food-uri, restaurante, în proximitatea unităților de învățământ, de a comercializa băuturi alcoolice, băuturi energizante, produse din tutun elevilor minori, precum și alte fapte a căror constatare  intră în atribuțiile  instituțiilor participante. Acțiunea s-a derulat la Colegiul Național ,,Vasile Lucaciu”, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny”, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga”, Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai”, precum și pe străzile adiacente și  la localurile de alimentație publică existente  în aceste zone”.

„Ca urmare a acestei acțiuni au fost depistați și identificați  38 de elevi, în proximitatea acestor unități de învățământ, în pauza mare, în intervalul orar 10:45-11:10, iar dintre aceștia, 18 elevi  au fost depistați la localurile de alimentație publică, baruri, cafenele din apropiere. De asemenea, a fost sancționat și un agent economic care nu deținea autorizație de funcționare în temeiul prevederilor OG.nr.99/2002, cu amendă în cuantum de 1000 lei. Inspectorii școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș vor aduce la cunoștința conducerii unităților de învățământ verificate lista cu elevii depistați în afara acestora, urmând  ca, după caz, să dispună măsurile legale necesare. Îmbucurător este faptul că asupra elevilor depistați în afara unităților de învățământ nu au fost găsite droguri sau substanțe psihotrope. Aceste acțiuni comune de control vor continua și în perioada următoare, la toate unitățiile de învătământ  din Municipiul Baia Mare, având un caracter permanent”. precizează Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate