Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

BAIA MARE – Începe Festivalul ”Pintea Viteazul”

Publicat cu

pe

Identificat cu Maramureșul, Grigore Pintea a fost un vestit haiduc, rămas în istorie pentru faptele sale de curaj și dibăcie, fiind o sursă necontenită de inspirație, legende și povești.

Liga Studenților “Pintea Viteazul” se mândrește cu purtarea numelui vestitului haiduc și că este unul dintre organizatorii acestui eveniment deosebit!

”Așadar, vă invităm cu mare plăcere la Festivalul „Pintea Viteazul”, care cuprinde următoarele activități:

– pe data de 13 iunie 2024, de la ora 20:30, în Campusul Centrului Universitar Nord din Baia Mare se va face proiecția filmului „Pintea”, intrarea fiind liberă!

– în data de 14 iunie 2024, de la ora 11:00, Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare găzduiește Conferința: „Am fost și-om fi”, în care istorici, profesori universitari și etnologi vor vorbi despre ce a reprezentat Pintea pentru Maramureș și simbolistica lui din ziua de astăzi.

– înainte de conferință, cu sprijinul deosebit oferit de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, toți elevii claselor 5-8 din Maramureș vor putea să participe la un concurs de eseuri/picturi/desene/poezii despre Pintea Viteazul. Cele mai bune lucrări fiind premiate chiar în cadrul conferinței!

– cea de-a patra activitate are în vedere o vizită tematică pentru câștigătorii concursului școlar, dar și pentru alți doritori. Împreună vom ajunge la principalele obiective turistice din județ care sunt legate de Pintea”, transmite Liga Studenților.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate