Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Baia Mare va avea trei noi cetățeni de onoare. Despre cine e vorba

Publicat cu

pe

Municipiul Baia Mare va avea doi noi cetățeni de onoare. Votul se va da în ședința de Consiliu Local de vineri, 13 septembrie, când va avea loc o ședință CL Baia Mare. În atenția aleșilor locali se vor afla proiectele de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare” pentru Traian Rareș Tuș, pentru contribuția sa marcantă la creşterea prestigiului municipiului Baia Mare la nivel internaţional, respectiv Andrei Cupșa, pentru performanţele sale sportive şi contribuţia sa la promovarea incluziunii sociale, devenind, astfel, un model de inspiraţie şi determinare pentru comunitate.

În referatul de aprobare al acestui proiect de hotărâre se arată că Traian Rareș Tuș este „student la Fizică în Anul II în cadrul Universității Oxford, Hertford College, în principal interesat de Astrofizică și Fizică Cuantică. Obiectivul meu este acela de a aduce avansuri din domeniu în aplicații din viața de zi cu zi, folosindu-mă de aptitudinile mele de Cercetare, cunoașterea limbajelor de programare precum Python, MATLAB, LaTeX și C+ +, abilitățile de Comunicare a Științei și experianța de Leadership, pe care le-am dobândit pe parcursul anilor”.

Andrei Cupșa se poate lăuda, printre altele, cu medalie de argint Slalom special, Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics
Pyeong Chang, Coreea de Sud, medalie de argint 50 m fluture, Special Olympics Invitational Games Monaco 2014, medalie de bronz Schi Alpin, Jocurile Mondiale de iarna Special Olympics, Schladming, Austria, 2017, medalie de argint Stafeta 4×50 m Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics Abu Dhabi, 2019, medalie de argint 50 m crawl, medalie de bronz stafeta 4×50 m, Special Olympics Invitational Games
Malta 2022 sau medalii de aur la probe de inot, Special Olympics Ucraina 2016,2017,2018.

În fine, cetățean de onoare al Băii Mari va fi și Antonio Alexandru Savolszki pentru merite deosebite în domeniul educației și al tehnologiei informației, cu impact în promovarea imaginii municipiului la nivel național și internațional.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo