Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BAIA MARE – Verificări efectuate de polițiști la festivalul ecvestru

Publicat cu

pe

Printre iubitorii de cai care au participat la festivalul ecvestru, desfășurat în acest weekend în Baia Mare, s-au regăsit și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor. În cadrul activităților pe care le-au desfășurat polițiștii au verificat transportul, precum și starea de sănătate a animalelor.

Polițiștii au discutat cu organizatorii și proprietarii de cai despre normele legale care reglementează îngrijirea animalelor în cadrul unor astfel de evenimente, despre prevederile H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța animalelor și au verificat documentele necesare, inclusiv pașapoartele.

„În urma verificărilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Baia Mare și cu jandarmi, au fost constatate și aplicate cinci sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea și transportul ecvideelor.
Scopul unor astfel de acțiuni este unul preventiv, de a promova un mediu sigur pentru animale, un comportament responsabil în rândul iubitorilor de cai și de asigurare că festivalul se desfășoară în conformitate cu legislația în vigoare”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

Actualitate

YHP Logo