Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

BAIA SPRIE – Consultare publică pe tema noului aquapark din oraș

Publicat cu

pe

Având în vedere intenția depunerii cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții “Complex de agrement Aquapark în Județul Maramureș”, în cadrul apelului de proiecte Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și balneoclimatic, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice, Consiliul Județean Maramureș, în calitate de Beneficiar, organizează luni, 22 Aprilie, ora 11.00, la Casa de Cultură Baia Sprie, o întâlnire cu entitățile implicate în dezvoltarea locală în vederea prezentării investiției, a oportunităților pe care această le va crea pentru comunitatea locală și a obținerii susţinerii cu investiții complementare a proiectului propus.

Investiția se adresează familiilor cu copii, tinerilor cât și persoanelor în vârstă, dar mai ales turiștilor români și străini, aceasta fiind alcătuita din ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ și CORP PRINCIPAL „AQUAPARK”, si are o capacitate de primire de 3.000 de persoane (2000 la exterior și 1000 la interior) pe zi pe timp de vară, din iunie până în septembrie, și 1.000 de persoane (la interior) pe zi în tot restul anului.

Corpul principal Aquapark se va desfășura pe 3 nivele, accesul publicului și al personalului făcându-se pe la Etajul 1, datorita naturii terenului în pantă.

”La etajul 1 se regăsesc următoarele funcțiuni: Recepția de primire având ca punct de atracție un terrarium desfășurat pe lungimea suprafeței, și deservită de un spațiu comercial cu mărfuri specifice activității de aquapark. Concepute pentru a recrea natura în cele mai mici detalii, terariile sunt adevarate „insule de natură” sau gradini interioare ce pot fi introduse în orice ambient, oferindu-i un aspect cu totul spectaculos, grație conținutului viu și evolutiv si fara a avea grija intretinerii. Terariile sunt microclimate din plante naturale si recreeaza la scară redusă, ecosisteme întregi, în cele mai mici detalii (de la plantele care evoluează într-un microclimat similar cu cel natural, până la celelate elemente naturale care armonizează microclimatul și fac posibila evoluția plantelor, comportandu-se la fel ca în habitatul lor).

În zona de recepție publicul are posibilitatea achiziționării pachetelor de acces la facilitați fie de la recepție, fie cu ajutorul caselor digitale. Din zona de recepție se face accesul direct către zona de igienizare sanitară ce reunește vestiarele cu cabine individuale de schimb și dulapuri securizate, cu zona de grupuri sanitare și zona de dușuri. După igienizare și echiparea corespunzătoare activității, publicul vizitator are posibilitatea să aleagă, în funcție de pachetul achiziționat, accesarea pe baza de brățară cod de bare – a zonelor de aquapark, wellness sau adult zone cu 162 de locuri. Etajul 1 mai găzduiește o zonă administrativă pentru sectorul de vânzări și o zonă de alimentație tip restaurant „a la carte” de 122 de locuri. Accesul pentru personal și pentru aprovizionare se face pe latura de Est a clădirii.

Zona de supantă a Etajului 1 deschide perspectiva vizitatorului către majoritatea facilitaților din interiorul complexului. Dacă acesta un dorește sa viziteze unul din programele prezente la nivelul actual poate sa acceseze nivelul parterului prin nodul principal de circulație verticală dotat cu două lifturi panoramice de sticlă.

La parter este prezentă funcțiunea principală cu plajă și 4 bazine importante – bazinul de interior cu 2 jacuzzi, bazin interior de înot și o suprafață de apa ce iese către exterior prin intermediul unui „infinity pool”, și alte două bazine situate la o cotă inferioară – pentru delimitarea zonelor de activități – „baby pool” și bazinul de interior cu tobogan.

Ca spații principale la nivelul parterului se mai regăsesc: zona de restaurant cu zona adiacentă de bucătărie, zona de wellness în legătură cu zona de wellnes de la etajul superior, zona sanitară similar cu cea de la etajul 1, și zona tehnică și de administrație ce deservesc funcțiunile obiectivului. În timpul sezonului cald, din zona parterului se poate ieși către zona exterioară ce reunește activitățile specifice programului de aquapark, respectiv o serie de bazine: relax pool, wave pool, zonă tobogane, zonă pentru copii toate deservite de plaje dimensionate conform numărului de utilizatori, precum și terenuri de sport și spații verzi”, transmite Consiliul Județean.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate