Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Bani pentru mămicile cu nou-născuți. Cât vor primi de la stat

Publicat cu

pe

Devin aplicabile prevederile O.U.G. nr.34/2024 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă/nou-născut defavorizate cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuţi, pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi prorogarea unui termen odată cu publicarea în Monitorul oficial a Ordinului nr. 4.221 privind aprobarea Procedurii specifice de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru categoriile de cupluri mamă/nou-născut defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent, 

Potrivit noilor prevederi legale, femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă şi care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Aceste tichete pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului.

„Vârsta de maximum trei luni a nou-născutului se verifică la momentul identificării cuplului mamă/nou-născut de către Direcţia de Asistenţă Socială locală şi includerea acestuia în listele specifice. Direcţia de Asistenţă Socială locală identifică, întocmeşte şi îşi asumă, prin semnătura reprezentantului legal, listele destinatarilor finali, cu evidenţierea separată a categoriei de destinatari finali.

Sunt considerate eligibile mai multe categorii de persoane care pot beneficia, la cerere, de tichetele sociale pe suport electronic și anume mamele beneficiare ale venitului minim de incluziune, mamele cu dizabilităţi, mamele în situaţii critice (calamităţi, violenţă domestică etc.), mamele fără acte de identitate, mamele minore și mamele cetăţeni străini sau apatrizi din zone de conflict. Tichetul social pe suport electronic pentru nou-născuţi poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea produselor de îngrijire pentru nou-născuţi pentru care a fost emis”, anunță autoritățile.

Mai trebuie spus că produse pentru îngrijirea nou-născutului reprezintă produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului, respectiv scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru cuplul mamă/nou-născut.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo