Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BANI PUȚINI – România are al doilea cel mai mic salariu, după Bulgaria

Publicat cu

pe

România are al doilea cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeană, după Bulgaria, dar rata medie anuală de creștere între iulie 2013 și iulie 2023 a fost cea mai mare: +12,9 %, arată cele mai recente date publicate de Eurostat, biroul statistic al UE. 

În iulie 2023, salariile minime din statele membre ale UE variau de la 399 de euro pe lună în Bulgaria la 2.508 euro pe lună în Luxemburg.

Salariile minime în statele membre ale UE au variat de la 399 pe lună în Bulgaria la 2.508 de euro pe lună în Luxemburg.

La 1 iulie 2023, 22 din cele 27 de state membre ale UE aveau un salariu minim național, inclusiv Cipru (de la 1 ianuarie 2023). Țările UE care nu aveau un salariu minim național erau Danemarca, Italia, Austria, Finlanda și Suedia. Salariile minime lunare variază foarte mult de la un stat membru la altul, de la 399 EUR în Bulgaria la 2 508 EUR în Luxemburg.

Dintre cele nouă țări candidate și potențial candidate, șapte aveau un salariu minim național (Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Serbia, Turcia, Ucraina și Moldova), ceea ce nu era cazul Bosniei și Herțegovinei și nici al Kosovo.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate