Connect with us

SPORT

BASCHET – Boston Celtics, la un pas de al 18-lea său titlu de campioană a NBA

Publicat cu

pe

Boston Celtics și-a prelungit seria de victorii în finala împotriva echipei Dallas Mavericks, câștigând cu 106-99 miercuri, pe terenul texanilor, și conducând acum cu 3-0 la general. Echipa din Boston se află la o singură victorie de câștigarea celui de-al 18-lea titlu de campioană în NBA, informează AFP.

Celtics va avea prima șansă de a obține titlul vineri, la Dallas, în meciul patru al seriei, care se joacă după sistemul cel mai bun din șapte partide.

Cu un avans de 21 de puncte cu 11 minute înainte de final, Boston Celtics, echipa cu cel mai bun record din sezonul regulat, a fost aproape de a fi egalată. Texanii au revenit la doar trei puncte în cinci minute și apoi la un punct un minut mai târziu. Însă dinamica echipei Mavericks s-a întrerupt definitiv cu patru minute înainte de final, odată cu eliminarea starului sloven Luka Doncic, pentru șase greșeli personale. Doncic a înscris 27 de puncte, a avut 6 recuperări și 6 pase decisive. De la Mavericks s-a remarcat și Kyrie Irving, cu 35 de puncte.

Pentru Celtics, care nu a putut conta pe pivotul leton Kristaps Porzingis, accidentat la un picior, cel mai bun marcator a fost Jayson Tatum, cu 31 de puncte, în timp ce Jaylen Brown a adăugat 30 de puncte.

Înaintea meciului de la Dallas a fost omagiată memoria fostului jucător Jerry West, decedat miercuri. Considerat un erou al echipei Los Angeles Lakers și unul dintre cei mai mari jucători ai NBA, West a pierdut de șase ori în finală împotriva echipei Celtics în anii ’60.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate