Connect with us

SPORT

BASCHET – Boston Celtics s-a calificat în finala Conferinţei de Est a NBA

Publicat cu

pe

Boston Celtics a învins-o categoric pe Cleveland Cavaliers cu 113-98, miercuri, calificându-se în finala Conferinței de Est a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), informează AFP.

Celtics, echipa cu cel mai bun bilanț al ligii la finalul sezonului regulat, a câștigat seria semifinală împotriva Cavaliers cu scorul general de 4-1, calificându-se astfel pentru al treilea an consecutiv în finala Conferinței.

Boston Celtics va întâlni în finală echipa New York Knicks sau Indiana Pacers (scorul este de 3-2 în cealaltă semifinală) pentru un loc în finala NBA.

Jayson Tatum și Al Horford au fost cei mai buni marcatori ai echipei Celtics, cu 25 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive, respectiv 22 de puncte și 15 recuperări.

În Conferința de Vest, Dallas Mavericks a preluat conducerea generală cu 3-2 împotriva echipei Oklahoma City Thunder, după ce a câștigat al cincilea meci al semifinalei cu 104-92.

Starul echipei texane, slovenul Luka Doncic, a realizat o triplă-dublă (peste zece unități la trei categorii statistice), cu 31 de puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive.

Meciul al șaselea este programat sâmbătă la Dallas.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate