Connect with us

SPORT

BASCHET – CSO Voluntari s-a calificat dramatic în finala Ligii Nord-Europene

Publicat cu

pe

CSO Voluntari a reușit să se califice dramatic în finala Ligii Nord-Europene de baschet masculin (ENBL), în urma unei victorii împotriva echipei belgiene RSW Liege Basket, cu scorul de 80-79 (19-23, 33-16, 17-17, 11-23), într-o primă semifinală tensionată desfășurată la Aarhus (Danemarca), marți.

Ilfovenii au avut o performanță excelentă în al doilea sfert, permițându-le să conducă cu 13 puncte la pauza de 20 de minute, avantaj pe care l-au menținut până înainte de ultimul sfert. Cu toate acestea, belgienii au reușit să revină în joc și chiar să inverseze situația, conducând cu 79-78 când mai erau doar 76 de secunde din meci. Cu trei aruncări libere la dispoziție, CSO Voluntari a reușit să capitalizeze două dintre ele prin Kodi Justice. Cu toate acestea, echipa din Liege a ratat două aruncări de trei puncte în ultimele secunde, în timp ce Voluntariul a irosit două libere prin Kwamain Mitchell.

Kodi Justice a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al echipei antrenate de Ainars Bagatskis, contribuind cu 28 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Laszlo Polyaka a adăugat 15 puncte și 4 recuperări, Keyshawn Maklik Feazell a contribuit cu 13 puncte și 7 recuperări, iar Jay Thomas Shumate cu 10 puncte și 4 recuperări.

Din partea echipei învinse, s-au remarcat Jamelle Hagins cu 22 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, Olivier Troisfontaines cu 15 puncte, Ejimofor Anosike cu 14 puncte și 4 recuperări, și Angel Rodriguez cu 12 puncte, 6 recuperări și 14 pase decisive.

În faza grupelor, CSO Voluntari a învins echipa Royal Liege Basket cu scorul de 89-68, pe teren propriu.

Cealaltă semifinală va opune BC Siauliai și Bakken Bears Aarhus (ora 20:00).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate