Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

BASCHET – România a câştigat Campionatul European Under-16, Divizia B

Publicat cu

pe

Selecționata feminină de baschet U16 a României a cucerit sâmbătă seara titlul de campioană europeană la EuroBasket U16, Divizia B, desfășurat la Konya, Turcia, învingând în finală echipa Cehiei cu scorul de 54-52 (11-11, 16-12, 14-16, 13-13).

Cu 86 de secunde înainte de final, Cehia conducea cu 52-51, însă Alexia-Ioana Mărcuș a reușit un „lay-up” decisiv, iar Carina-Ana Dănciulescu a închis scorul cu o aruncare liberă, când mai rămăseseră 14 secunde.

Cele mai bune jucătoare pentru România au fost Mărcuș (15 puncte, 6 recuperări), Dănciulescu (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și Ioana-Vanessa Velcea (10 puncte, 3 recuperări). De la echipa Cehiei, s-au evidențiat Barbora Vyhlidova (17 puncte, 22 recuperări) și Barbora Subova (11 puncte, 8 recuperări).

Prin calificarea în finală, România și-a asigurat deja promovarea în Divizia A, eșalonul de elită. Echipa U16 devine astfel a doua selecționată națională de baschet din România care promovează în această vară în divizia de elită a Campionatului European, alături de echipele masculine U20 și U16.

Ioana-Vanessa Velcea a fost desemnată cea mai bună jucătoare (MVP) a turneului de la Konya și a fost inclusă în echipa ideală a competiției, alături de Barbora Subova, britanica Athena Thompson, lituanianca Gabija Galvanauskaite și turcoaica Berfin Şahin.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo