Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

BASF România: Singura ieșire din criză, pentru țară și pentru economie, este vaccinarea

Publicat cu

pe

Singura modalitate de a ieși rapid din criză și de a evita lockdown-uri este vaccinarea, afirmă într-un interviu pentru Economedia Andreas Lier, CEO BASF România și președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

Potrivit lui, România ar putea fi un lider în electrificarea industriei chimice, oportunitate care ar putea da o direcție dezvoltării industriei din această țară, iar potențialul de dezvoltare al energiei verde ar putea fi chiar și un avantaj competitiv pentru țara noastră.

Lier afirmă că forța de muncă din România lipsește din ce în ce mai mult și, din păcate, deseori pleacă talentele, informează economedia.ro.

Potrivit șefului BASF, România are acum marea oportunitate de a da specialiști la mare căutare, cum ar fi analist de date, specialist în inteligență artificială și machine learning, specialist în big data, specialist în automatizarea proceselor, strateg de marketing digital și altele.

Totodată, el spune că România poate să devină un hub inovator, „de unde oamenii nu mai pleacă, unde oamenii se întorc”, ținând cont că în orașe precum Timișoara și Cluj nume mari ale industriei auto germane investesc în hub-uri de inovație și în inovații.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate