Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BILANȚ FURTUNĂ MARAMUREȘ – O persoană decedată, localități fără curent și pagube materiale însemnate

Publicat cu

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Ugență (CJSU) Maramureș a dat publicității un bilanț previzoriu al pagubelor provocate de furtuna violentă care a afectat aseară mai multe localități din județ. Din păcate s-a înregistrat și un deces.

S-au depășit pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației, Copalnic. La Cavnic și Copalnic a căzut grindină.

Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul persoanei.

În Municipiul Sighetu Marmației rafalele puternice de vânt au prăbușit o prelată, iar aceasta a surprins și rănit în cădere o persoană. Echipajul de prim ajutor al pompierilor militari s-a deplasat în zonă. Persoanei i-a fost acordat ajutorul medical de urgență, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații medicale. Persoana este în afara oricărui pericol.

Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h mai multe acoperișuri în localitățile Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova. Pompierii militari au degajat zonele afectate de elementele de construcție.

Defecțiunile din rețelele de alimentare cu energie electrică au afectat 7180 de consumatori. Copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare, dar și la opt linii de medie tensiune. Sunt nealimentate integral sau partial cu energie electrică 20 de localități (Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa, Bârsana , Văleni, Nănești, Cetățele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienie Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berința Cărpiniș, Tăuții Măgherăuș, Băița, Lăpuș).

📷 Sorin Hotea

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate